Duingeest
Logo Logo

Prima voorzieningen voor het hele gezin

Zoek je een veilige omgeving voor je kinderen of een natuurgebied om door te kunnen fietsen en wandelen? Van de Zandmotor tot het verenigingsleven, Duingeest biedt ruime mogelijkheden voor kind, recreant of natuurliefhebber om op een actieve manier te genieten van buiten zijn. 

De voorzieningen in Duingeest

Genoeg ruimte om te parkeren

De vrijstaande huizen en twee-onder-een-kap woningen hebben ruimte voor maar liefst twee auto’s op eigen grond. Wel zo makkelijk als je na een lange dag werken thuiskomt. Maar ook de bewoners van de overige woningen parkeren zonder problemen hun auto in Duingeest. De speciaal aangelegde parkeerhoven zorgen ervoor dat je auto altijd in de buurt staat van je huis.

Stapvoets rijden in de wijk

De opzet van Duingeest is echt uniek. In de wijk wordt stapvoets gereden, want voor hard rijden lenen de slingerende straten met ouderwetse klinkers zich niet. Wel zo veilig dus!

Speeltuinen en skatepark

Om de hoek vind je een speeltuin, waar de kleintjes kunnen springen, slingeren, glijden en schommelen. Er wordt nog een tweede speeltuin in de wijk gerealiseerd, zodat er genoeg plek is voor iedereen. Ook aan de ‘dare devils’ is gedacht. Zij kunnen zich uitleven in het mini skatepark met skates, skateboard of step!

De wijk infietsen

Duingeest ligt pal aan een prachtig fietspad. Niet alleen bereik je hiermee de rest van het Westland, ook leent dit fietspad zich voor prachtige middagen fietsen aan zee of om richting Kijkduin en verder te fietsen.

De voorzieningen in de buurt

Scholen

Je hebt in Monster een ruime keuze aan basisscholen. Een montessori, christelijke, rooms-katholieke of openbare? Elk basisonderwijs is vertegenwoordigd. Als je kinderen wat ouder zijn dan biedt de ISW-scholengroep onderwijs aan in de buurt op alle niveaus. De kleintjes gaan naar peuterspeelzaal De Kabouters of naar een van de kinderopvangen die het dorp rijk is.

Heerlijk breed zandstrand bij Monster

Monster heeft een vijf kilometer lang zandstrand. Een strand waar je ook met een gerust hart met je kinderen heen kunt gaan: elke zomer patrouilleren hier vrijwilligers van de Monsterse Reddingsbrigade. Een fantastische plek om in elk jaargetijde je ontspanning te vinden.

De Zandmotor

De Zandmotor is populair bij surfers, vogelaars, wandelaars en andere natuurgenieters. Een indrukwekkende zandplaat voor de kust van Ter Heijde. Een interessant schouwspel van wind, golven en stroming met legio recreatiemogelijkheden om de hoek van Duingeest in Monster.

Binnen en buiten actief in Monster

Op het gebied van recreatie, sport en cultuur is er een hoop te doen in Monster. Loop hard, fiets langs de kustweg en wandel door de duinen. Altijd en overal genieten van actief buiten zijn. Liever gezamenlijk actief? Zoals een écht Westlands dorp betaamt, heeft Monster een heel actief verenigingsleven.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?