Duingeest
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26.

Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Algemene vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw lees je op deze speciale pagina.

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Overlast van de werkzaamheden tijdens is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl of www.woningborggroep.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK of Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door Woningborg/SWK ontvang sturen ze je het certificaat toe.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

De woningen in Duingeest worden vervolgens toegewezen via het gemeentelijke woningzoekendesysteem voor nieuwbouwkoopwoningen. Hoe langer je voor dit systeem staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een nieuwbouw koopwoning. Niemand is bij voorbaat uitgesloten van inschrijving voor een woning in Duingeest. Ook niet-ingeschrevenen kunnen zich inschrijven. Ingeschrevenen gaan echter voor op niet-ingeschrevenen. 

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De woningen in Duingeest worden vervolgens toegewezen via het gemeentelijke woningzoekendesysteem voor nieuwbouwkoopwoningen. Hoe langer je voor dit systeem staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een nieuwbouw koopwoning. Niemand is bij voorbaat uitgesloten van inschrijving voor een woning in Duingeest. Ook niet-ingeschrevenen kunnen zich inschrijven. Ingeschrevenen gaan echter voor op niet-ingeschrevenen. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie of circa (ca.)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie of afkorting van circa (ca.). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Vragen over het gebied

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja. Lijn 35 en 31 stoppen dichtbij de nieuwbouwwijk en brengen je in 15-20 minuten naar Den Haag. Bus 35 rijdt ook binnen een half uur naar Hoek van Holland.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

Je hebt in Monster een ruime keuze aan kinderopvangen. Lees meer hierover op de website. 

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

Op het gebied van recreatie, sport en cultuur is er een hoop te doen in Monster. Loop hard, fiets langs de kustweg en wandel door de duinen. De Zandmotor is populair bij kitesurfers, vogelaars, wandelaars en andere natuurgenieters. Een indrukwekkende zandplaat voor de kust van Ter Heijde. Een interessant schouwspel van wind, golven en stroming met legio recreatiemogelijkheden om de hoek van Duingeest in Monster.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Op loopafstand van de wijk Duingeest ligt het centrum van Monster. Daar vind je verschillende supermarkten, vers-speciaalzaken en andere winkels. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

In de nabije omgeving van Duingeest worden geen andere locaties ontwikkeld of gebouwd. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Wanneer je op de website je e-mailadres achterlaar word  je door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Duingeest.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In Duingeest bouwen we circa 250 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De woningen worden in allerlei soorten en maten ontwikkeld. Daarmee biedt Duingeest altijd wel een huis dat past bij jouw budget, gezinssituatie en woonwensen. Wat zoek je? Een appartement, eengezinswoning, herenhuis, 2 onder 1 kapwoning, 2 onder 1 kapbungalow of vrijstaand huis? Bekijk op de pagina woningen het actuele woningaanbod!

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

In Duingeest worden 34 sociale huurwoningen gerealiseerd. Voor informatie of vragen kan je het beste contact opnemen met via de website van Woonnet Haaglanden.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

In Duingeest worden geen sociale koopwoningen gebouwd. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Een groot aantal woningen hebben een eigen parkeerplaats bij de woning of onder het woongebouw. De andere woningen parkeren hun auto vlakbij het huis op een openbare parkeerplaats. 

Is/blijft parkeren gratis?

Ja. Parkeren is en blijft gratis. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Waar de wegen ongeveer worden aangelegd is al goed te zien in de wijk. Op sommige plekken worden nieuwe wegen aangelegd waar bijvoorbeeld vanaf de bestaande weg naar de woning gereden kan worden. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Om de hoek, aan de Marmerschelp, vind je een speeltuin en een mini skatebaan. Ook vind je midden in de wijk een tweede speelplek, zodat kinderen van bijna alle leeftijden fijn kunnen spelen in Duingeest.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Op de website van de gemeente bekijk je eenvoudig waar de dichtstbijzijnde hondenuitlaatplaats is. 

Wanneer start de verkoop van de volgende fase?

Op de pagina planning bekijk je wanneer de verkoop van de woningen gepland staat.  

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Op de interactieve kavelkaart (bij je favoriete woningtype op deze website) bekijk je of de woningen een tuin hebben en hoe deze precies gelegen zijn.  

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Sommige woningen die in een vervolgfase in verkoop gaan zijn al in de wijk gerealiseerd. Neem gerust eens een kijkje!

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd

Hoe lang de bouw precies duurt kan per fase verschillend zijn. Op de pagina nieuws lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de eerste woning opgeleverd wordt. 

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Er is een aparte toegang voor het bouwverkeer zodat het bouwverkeer zo min mogelijk tot overlast is bij de bewoners van Duingeest.

Vragen over het huis

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Op de pagina Contact onder het kopje Service bekijk je welke makelaars bij de verkoop van de woningen in Duingeest betrokken zijn

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina woningen. 

Is de verkoopdocumentatie al beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving alle verkoopdocumentatie van de woningen. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we waarschijnlijk nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Op de pagina Planning bekijk je wanneer de verkoop van de woningen gepland staat.  

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Wanneer een woning opgeleverd is en nog niet is verkocht kan je bij de makelaar een bezichtiging aanvragen. Op de pagina woningen zie je of een woning opgeleverd doordat bijvoorbeeld de foto's van de woning zijn toegevoegd. 

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website en in je Mijn Eigen Huis-omgeving. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan wanneer je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de verkoop van de woningen is gestart zijn alle verkoopdocumenten beschikbaar. Hieronder vallen ook de prijzen van het te kiezen meer- en minderwerk. Deze bekijk je onder het betreffende bouwnummer onder het kopje 'downloads' op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving. 

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Of de woningen die in de vervolgfase van Duingeest gerealiseerd worden standaard een keuken hebben is op dit moment nog niet bekend. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

Of de woningen die in de vervolgfase van Duingeest gerealiseerd worden met of zonder een gasaansluiting gerealiseerd worden is op dit moment nog niet bekend. 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Of de woningen die in de vervolgfase van Duingeest gerealiseerd worden met een badkamer is op dit moment nog niet bekend. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Wanneer er standaard een keuken en/of sanitair en tegelwerk bij de woning zit is het nagenoeg altijd mogelijk om deze casco op te leveren.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen gereed zijn kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de website.

Welk energielabel heeft de woning?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht  wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online. 

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken. Waar kan dat aan liggen?

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels? (Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens)

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account. Wat is de oorzaak hiervan?

Het wachtwoord moet bestaan uit:
Tenminste 1 kleine letter
Tenminste 1 getal
Tenminste 1 hoofdletter
Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan op het wachtwoord opvragen?

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

- Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
- Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
- Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
- Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen. 

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account kun je verwijderen bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Willy Vermeulen

Willy Vermeulen

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?