Duingeest
Logo Logo

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder vind je de antwoorden op vragen die wij regelmatig krijgen over het kopen van een nieuwbouwwoning. Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vragen over de locatie of het gebied

Waar vind ik informatie over de plannen voor de openbare ruimte?

Op de website van de gemeente en op www.ruimtelijkeplannen.nl staat uitgebreide informatie over bestemmingsplannen.

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In Duingeest worden in de komende jaren 250 nieuwbouwwoningen gebouwd in allerlei soorten en maten. Lees meer over de planning van de ontwikkeling van Duingeest

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod?

Ja. In totaal komen er circa 85 appartementen in Duingeest waarvan 36 appartementen sociale huurwoningen worden.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja. Onder andere de tussenwoningen type Duingras in fase 4 zijn starterswoningen.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Ja. In duingeest komen circa 85 appartementen, 16 daarvan worden ‘bereikbare’ koopappartementen.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Voor de deur, naast het huis of onder het appartement. Parkeren is goed geregeld in Duingeest. De vrijstaande huizen en twee-onder-een-kap woningen hebben ruimte voor maar liefst twee auto’s op eigen grond. Maar ook de bewoners van de overige woningen parkeren zonder problemen hun auto in Duingeest. De speciaal aangelegde parkeerhoven zorgen ervoor dat je auto altijd in de buurt staat van je huis.

Is er straks genoeg plek om dicht bij huis te parkeren?

Ja. Iedere woning heeft minimaal 1 parkeerplaats. Voor bezoekers is er voldoende parkeergelegenheid dichtbij de woningen.

Is/Blijft het parkeren gratis?

Parkeren in Duingeest is en blijft gratis.

Komen er speelplekken in de wijk? Zo jaar waar en wanneer zijn deze gereed?

Om de hoek, aan de Marmerschelp, vind je een speeltuin en een mini skatebaan. Er wordt nog een tweede speeltuin midden in de wijk gerealiseerd, zodat er genoeg plek is voor iedereen.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Nee. De wegen van en naar de woningen zijn al aangelegd.

Vragen over de omgeving en voorzieningen

Waar kan ik meer informatie vinden over Monster?

De plaats Monster maakt onderdeel uit van de gemeente Westland. Meer informatie over de gemeente vind je op de website van gemeente Westland.

Welke scholen zijn er gevestigd in Monster?

Je hebt in Monster een ruime keuze aan basisscholen. Lees meer hierover op de website

Hoe zijn de voorzieningen voor kinderopvang in Monster?

Je hebt in Monster een ruime keuze aan kinderopvangen. Lees meer hierover op de website

Welke sportmogelijkheden zijn er in Monster en omgeving?

Op het gebied van recreatie, sport en cultuur is er een hoop te doen in Monster. Loop hard, fiets langs de kustweg en wandel door de duinen. De Zandmotor is populair bij surfers, vogelaars, wandelaars en andere natuurgenieters. Een indrukwekkende zandplaat voor de kust van Ter Heijde. Een interessant schouwspel van wind, golven en stroming met legio recreatiemogelijkheden om de hoek van Duingeest in Monster.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja. Lijn 35 en 31 stoppen dichtbij de nieuwbouwwijk en brengen je in 15-20 minuten naar Den Haag. Bus 35 rijdt ook binnen een half uur naar Hoek van Holland.

Vragen over het bouwproject en de woning

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er Duingeest?

In Duingeest bouwen we circa 250 nieuwbouwwoningen in allerlei soorten en maten. Daarmee biedt Duingeest altijd wel een huis dat past bij uw budget, gezinssituatie en woonwensen. Wat zoekt u? Een appartement, eengezinswoning, herenhuis, 2 onder 1 kapwoning, 2 onder 1 kapbungalow of vrijstaand huis?

Wanneer start de verkoop van het project?

De eerste fases zijn op dit moment in verkoop. Lees meer over de planning van de verkoop van de volgende fases

Gaan alle circa 250 woningen in één keer in verkoop?

Nee. Per fase worden zo’n 25 tot 30 woningen in verkoop gebracht en gebouwd.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De ligging van de tuinen en de afmetingen van de tuinen van de woningen die in verkoop zijn, zijn hier te bekijken.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen in fase 4 worden hebben standaard een keuken. Per bouwnummer is op de website te zien welke keuken standaard in de woningen zitten.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

De woningen in fase 4 worden hebben standaard een badkamer. Per bouwnummer is op de website te zien welke keuken standaard in de woningen zitten.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn, binnen de regelgeving, mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De kopersadviseur van de aannemer adviseert u in dit traject.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Met uitzondering van de appartementen kan je in het meer- en minderwerk bij de aannemer ervoor kiezen om de woning casco op te leveren.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja. Alle woningen in Duingeest hebben een gasaansluiting.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen in fase 4 komen qua woningtypen overeen met de woningen uit fase 1 en 2.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Per fase wordt er een vergunning aangevraagd.

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is onherroepelijk krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De bouw van de woningen in fase 4 duurt ongeveer 1 jaar, gerekend vanaf het moment dat de bouwer opdracht krijg om het project te bouwen.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

We zijn bezig om een aparte toegang te creëren voor het bouwverkeer zodat het bouwverkeer zo min mogelijk tot overlast is bij de bewoners van Duingeest.

Wie bouwt de woningen?

De woningen in fase 4 worden gebouwd door aannemer VORM. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer je aanspreekpunt.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Jij als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat je woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl/www.woningborg.nl.

Vragen over het kopen van een woning

Wie verkoopt de woningen in Duingeest?

De woningen in Duingeest worden verkocht door verkoopmakelaars van BPD, Helm en Heus Makelaars en Borgdorff Makelaars.

Van wie koop ik de woning?

De grond koopt je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt uw woning en is ook uw contractspartij tijdens de bouw.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

 De woningen in fase 4 worden toegewezen via het gemeentelijke woningzoekendensysteem voor nieuwbouwkoopwoningen. Meer informatie over het woningzoekendensysteem van gemeente Westland lees je op onze website.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De woningen in fase 4 van Duingeest worden toegewezen via het gemeentelijke woningzoekendensysteem voor nieuwbouwkoopwoningen. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt om in aanmerking te komen voor een nieuwbouw koopwoning.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kan deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kan je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het project?

Je kan je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail wordt u op de hoogte gehouden en u ontvangt bericht zodra de verkoop van het project gestart is.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode, die doorgaans ongeveer twee weken duurt, is de woning exclusief voor jouw gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kan vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kan betalen en wat je toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor je is gereserveerd. In deze periode kan je je vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in voorbereiding is zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een goede indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van je woning.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan je geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben en wanneer start ik met betalen?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgang gaat krijgen, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In je koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het krijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kan je binnen de periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kan dit doen door tijdig de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste twee afwijzingen van geldverstrekkers.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Willy Vermeulen

Willy Vermeulen

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?