Duingeest
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorg dragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald.

Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. Door deze zekerheid krijg je korting op de hypotheekrente. Dit voordeel kan oplopen tot 0,7 % per jaar, waardoor je honderden euro's per jaar kunt besparen. De maximale hypotheek voor aankoop is in 2018 € 265.000 (100% van de marktwaarde). De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten. Wanneer er sprake is van energiebesparende maatregelen is de maximale hypotheek € 280.900 (106% van de marktwaarde).

Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen.

Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen.

Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000.

Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De wind door je haren en je voeten in het zand. Dat is wonen in Duingeest. Je prachtige huis staat hier direct achter de duinen met het strand om de hoek. De unieke duintuin direct voor je voordeur zorgt voor een natuurlijke overgang naar de prachtige omgeving. In Duingeest woon je dus met een permanent vakantiegevoel.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja. Lijn 35 en 31 stoppen dichtbij de nieuwbouwwijk en brengen je in 15-20 minuten naar Den Haag. Bus 35 rijdt ook binnen een half uur naar Hoek van Holland.

Waar kan ik informatie vinden over de buurt?

Alle informatie over Duingeest vind je op deze pagina. Onder het kopje Ligging lees je alles over de bereikbaarheid en de voorzieningen. Ook onder nieuws vind je de laatste informatie over het plan. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in de buurt?

Je hebt in Monster een ruime keuze aan basisscholen. Een montessorichristelijkerooms-katholieke of openbare? Elk basisonderwijs is vertegenwoordigd. Als je kinderen wat ouder zijn dan biedt de ISW-scholengroep onderwijs aan in de buurt op alle niveaus. De kleintjes gaan naar peuterspeelzaal De Kabouters of naar een van de kinderopvangen die het dorp rijk is.

Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving?

Op het gebied van recreatie, sport en cultuur is er een hoop te doen in Monster. Loop hard, fiets langs de kustweg en wandel door de duinen. De Zandmotor is populair bij kitesurfers, vogelaars, wandelaars en andere natuurgenieters. Een indrukwekkende zandplaat voor de kust van Ter Heijde. Een interessant schouwspel van wind, golven en stroming met legio recreatiemogelijkheden om de hoek van Duingeest in Monster. Wil je liever voetballen? Dan kan je terecht bij Sportclub Monster. 

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Op loopafstand van de wijk Duingeest ligt het centrum van Monster. Daar vind je verschillende supermarkten, vers-speciaalzaken en andere winkels. 

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

In de nabije omgeving van Duingeest worden geen andere locaties ontwikkeld of gebouwd. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf?

Onderaan elke pagina op deze website kun je je e-mailadres achterlaten. Je wordt dan door middel van e-mailnieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit nieuwbouw project.

Vragen over de wijk

Hoeveel woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In Duingeest bouwen we circa 250 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De woningen worden in allerlei soorten en maten ontwikkeld. Daarmee biedt Duingeest altijd wel een huis dat past bij jouw budget, gezinssituatie en woonwensen. Wat zoek je? Een appartement, eengezinswoning, herenhuis, 2 onder 1 kapwoning, 2 onder 1 kapbungalow of vrijstaand huis? Bekijk op de pagina woningen het actuele woningaanbod!

Komen er ook huurwoningen in het aanbod? En zo ja, wie is de verhuurder?

In Duingeest worden 34 sociale huurwoningen gerealiseerd. Voor informatie of vragen kan je het beste contact opnemen met via de website van Woonnet Haaglanden.

Zijn er ook starterswoningen gepland?

In Duingeest worden geen starterswoningen gerealiseerd. 

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

In Duingeest worden geen sociale koopwoningen gebouwd. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Een groot aantal woningen hebben een eigen parkeerplaats bij de woning of onder het woongebouw. De andere woningen parkeren hun auto vlakbij het huis op een openbare parkeerplaats. 

Is/blijft parkeren gratis?

Ja. Parkeren is en blijft gratis. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Waar de wegen ongeveer worden aangelegd is al goed te zien in de wijk. Op sommige plekken worden nieuwe wegen aangelegd waar bijvoorbeeld vanaf de bestaande weg naar de woning gereden kan worden. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Om de hoek, aan de Marmerschelp, vind je een speeltuin en een mini skatebaan. Ook vind je midden in de wijk een tweede speelplek, zodat kinderen van bijna alle leeftijden fijn kunnen spelen in Duingeest.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Op de website van de gemeente bekijk je eenvoudig waar de dichtstbijzijnde hondenuitlaatplaats is. 

Wanneer start de verkoop van het project?

Op de pagina planning informeren we je over de verkoop van de woningen, de start bouw en oplevering.  

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Sommige woningen die in een vervolgfase in verkoop gaan zijn al in de wijk gerealiseerd. Neem gerust eens een kijkje!

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De vergunning van de appartementen en laatste grondgebonden woningen is in behandeling.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de 1e woningen opgeleverd?

Op de  pagina nieuws of planning lees je wanneer de bouw van de woningen start en wanneer verwacht wordt dat de 1e woning opgeleverd wordt. Staat het er nog niet bij? Dan is het waarschijnlijk nog niet bekend.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Er is een aparte toegang voor het bouwverkeer zodat het bouwverkeer zo min mogelijk tot overlast is bij de bewoners van Duingeest.

Vragen over de woningen

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Bij deze nieuwbouwlocatie zijn drie makelaars betrokken. Verkoopadviseurs van BPD verkopen de woningen samen met Borgdorff Makelaars en Helm & Heus Makelaars.

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete woning, of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (optie, beschikbaar, verkocht) kun je ook terug zien op deze website op de pagina Woningen. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Op de interactieve kavelkaart (bij je favoriete woningtype op deze website) bekijk je of de woningen een tuin hebben, hoe deze precies gelegen zijn en wat de afmetingen zijn.  

Is er al verkoopdocumentatie beschikbaar?

Wanneer de verkoop start vind je alle verkoopdocumentatie van de woningen bij je favoriete woning of in de Mijn Eigen Huis omgeving. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoopdocumentatie gereed te maken!

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Op de pagina Planning bekijk je wanneer de verkoop van de woningen gepland staat.  

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Wanneer een woning opgeleverd is en nog niet is verkocht kan je bij de makelaar een bezichtiging aanvragen. Op de pagina woningen zie je of een woning opgeleverd doordat bijvoorbeeld de foto's van de woning zijn toegevoegd. 

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Welke woningen worden er eerst gebouwd en welke volgen daarna?

De appartementen Zilverschoon zijn in aanbouw. Naar verwachting zal daarna eerste de bouw van de laatste 54 grondgebonden woningen in fase 6 volgen.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Indien er mogelijkheden zijn om de woning aan te passen naar eigen wens, vind je de meer-minderwerklijst bij de downloads op deze website.

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Dat kan zodra je een woning gekocht hebt. Na het kopen van de woning word je door de kopersadviseur van de aannemer uitgenodigd voor een gesprek.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Zodra de meerwerk opties bekend zijn, worden deze online geplaatst. Deze bekijk je op de pagina Woningen onder het betreffende bouwnummer bij het kopje 'downloads' op deze website óf in je Mijn Eigen Huis omgeving.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Voor de woningen in fase 6 is een basiskeuken inbegrepen. Of de appartementen Zandzegge en Zeekraal met of zonder keuken worden opgeleverd is nog niet bekend. 

Wie is de leverancier van de keuken?

De leverancier van de keukens van fase 6 is Image Keukens. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

Alle 54 woningen in fase 6 worden gerealiseerd met een gasaansluiting. 

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Het toilet en de badkamer van alle woningen in fase 6 worden standaard voorzien van wit sanitair.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Dat is mogelijk voor fase 6. Meer informatie hierover vind je in de meer- en minderwerklijst in de Mijn Eigen Huis-omgeving of onder het kopje 'downloads' bij het bouwnummer. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Wanneer de plattegronden van de woningen klaar zijn, kan je ze bekijken bij het bouwnummer of woningtype op de pagina Woningen.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres.
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement?
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account verwijder je bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw voor de directe omgeving?

Overlast van de werkzaamheden tijdens de bouw is niet te voorkomen. De aannemer zal er alles aan doen om dit wel zo veel mogelijk te beperken.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

De appartementen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK. 

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Wanneer het plan goed is gekeurd door SWK sturen ze je het certificaat toe.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

De woningen in Duingeest worden vervolgens toegewezen via het gemeentelijke woningzoekendesysteem voor nieuwbouw koopwoningen. Hoe langer je voor dit systeem staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een nieuwbouw koopwoning. Niemand is bij voorbaat uitgesloten van inschrijving voor een woning in Duingeest. Ook niet-ingeschrevenen kunnen zich inschrijven. Ingeschrevenen gaan echter voor op niet-ingeschrevenen. 

Hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat leggen we je uit op de pagina Woning kopen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.

Als ik een optie toegewezen heb gekregen, zit ik er dan direct aan vast?

Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent ca (circa)?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?